Masina de spalat cu presiune HNR XL2515LP LAVOR, apa rece, debit 900 l/h, presiune 250bar, motor 9,4kW, tensiune 400V

IN STOC! Pret de OCAZIE!

Esti interesat? Comanda!

Masina de curatat cu presiune cu apa rece, model HNR XL2515LP, marca LAVOR are un debit de apa de 900 l/h (15 l/min), presiune maxima 250bar

Alimentare 400V, putere motor electric 9.400W, turatie pompa 1.450rpm.

Pompa de inalta presiune este din cupru placata cu nichel, model MPW5Ni, are dispunere liniara, are supapa by-pass incorporata si garnituri hidraulice pentru temperaturi inalte.

Pistoanele pompei sunt construite integral din ceramica. Motorul electric cu 4 poli si protectie termica este racit cu APA.

HNR XL2515LP este echipat cu racorduri de admisie si refulare din otel inoxidabil, ceas manometru, rezervor detergent cu admisie indirecta de 2,8 litri, regulator presiune, functie TOTAL STOP 24V, furtun presiune 10m.

Fara amortizor de vibratii.

Greutate 70kg

Productie ITALIA

Informatii suplimentare

CARACTERISTICI TEHNICE: Masina de spalat cu presiune cu apa rece HNR XL2515LP LAVOR

HNR XL2515LP LAVOR se caracterizeaza prin: Presiune maxima 250bar si debit maxim 15 l/min (900 l/h)

Echipata cu pompa de inalta presiune din cupru placata cu nichel, model MPW5Ni cu dispunere liniara, cu supapa de eliberare presiune tip by-pass incorporata si cu garnituri hidraulice pentru temperaturi inalte.

Presiune: 250 bar

Debit de apa: 900 l/h (15 l/min)

Turatie pompa inalta presiune: 1.450 rot/min

Temperatura apa la intrare: max 40ºC

Putere absorbita: 9.400W

Tensiune de alimentare: 400V 

Dimensiuni: 61 x 40 x 91 cm

Greutate: 70kg 

Pompa liniaraMiscarea celor 3 pistoane are loc printr-un sistem de conectare cu tije si arborele cotit. 

Axa longitudinala a pistoanelor (plasate la acelasi nivel sau liniar) este perpendiculara pe axa de rotatie a motorului. 

Acest sistem este mult mai avantajos pentru a genera debite ridicate in exploatare (de pana la 21 litri/minut, 1.260 litri/ora), produce o autoamorsare mai buna a pompei de inalta presiune, iar motorul electric este mai protejat la pornire datorita efortului considerabil diminuat al acestuia.

Acest echipament are motorul electric cu 4 poli si este racit cu APA. 

Apa curge prin bobina din otel inoxidabil din jurul motorului electric si acest lucru permite un transfer termic mai bun (racire) decat varianta constructiva cu racire prin aer.

Varianta de racire a motorului electric cu apa este mult mai avantajoasa pentru cresterea fiabilitatii motorului electric, mai ales in aplicatiile in care apa ar putea ajunge la intrare la temperaturi mai mari de 60 °C. 

Aceasta varianta constructiva permite o scadere a temperaturii de functionare a elementelor mecanice ale motorului si pompei, generand astfel o rezistenta in exploatare ridicata si o durata de viata mai lunga.

Motoarele electrice racite cu apa imbunatatesc semnificativ perfomantele constructive, iar functionarea se realizeza la temperaturi mult mai mici.

Motoarele sunt compacte, iar performantele foarte ridicate. 

Motor electric cu 4 poli cu turatia de 1450rpmMotorul electric cu 4 poli dezvolta o putere ridicata de 9.400W la o turatie de 1.450rpm. Turatia motorului electric corelata cu turatia pompei de 1.450rpm face ca functionarea sa fie cu randament ridicat. Totodata, prin turatia de 1.450rpm se reduce uzura componentelor pompei de inalta presiune, rezultand de aici o fiabilitate ridicata a echipamentului. 

Motorul electric transfera pompei de inalta presiune acelasi numar de rotatii. 

In cazul unui motor electric cu 4 poli, viteza de rotatie este mai mica (1.450 rpm) pentru toate componentele motorului electric si pompei de inalta presiune.

Acest lucru genereaza o mai mare rezistenta a componentelor pompei de inalta presiune, practic prin aceasta solutie tehnica se extinde durata de viata a pompei de inalta presiune. 

Motorul electric cu 4 poli genereaza o turatie de 1450rpm, iar prin interconectarea cu pompa de inalta presiune rezulta o uzura mult mai mica a acesteia, temperaturi de functionare mai mici care reduc uzura componentelor si o deteriorare mai mică a uleiului din interiorul pompei.

Acest model NU este echipat cu amortizor de socuri intre motorul electric si corpul pompei pentru reducerea vibratiilor transmise utilizatorului ca urmare a diferentelor mari de presiune. 

Pompa de inalta presiune din cupru placata cu Nichel: Tratamentul de nichelare imbunatateste caracteristicile de baza (duritate mai mare si rezistenta imbunatatita la actiunea produselor chimice utilizate in cadrul procesului de spalare), reducand deteriorarea pompei prin cavitatie (eroziune).

Capul pompei fiind construit din cupru, se imbunatateste rezistenta mecanica la fenomene de eroziune si oxidare.

Varianta constructiva cu pistoane complet ceramice asigura o durata mai mare de viata a acestora si garanteaza uzura redusa garniturilor. 

Pistoanele complet ceramice au o rezistenta mult mai mare la socuri termice in conditii de utilizare intensiva.

Masina de spalat cu presiune cu apa rece HNR XL2515LP LAVOR este echipata standard cu functie TOTAL STOP 24V.

Aceasta functie TOTAL STOP 24V inseamna ca la eliberarea pistolului se declanseaza oprirea automata a pompei de inalta presiune cu o intarziere de 15 secunde, evitandu-se astfel pornirea repetitiva a echipamentului (grupul motor-pompa) ori de cate ori pauzele intre porniri sunt mai mici de 15 secunde.  

Aceasta functie ofera protectie maxima pompei si tuturor elementelor circuitului de inalta presiune.

Daca pistolul nu mai este actionat timp de 15 secunde, grupul motor-pompa se opreste.  

Apasand pe pistol, curatitorul de inalta presiune porneste automat. 

Aceasta functie reduce uzura echipamentului ca urmare a opririlor si pornirilor repetitive mai mici de 15 secunde. 

Totodata, aceasta functie TOTAL STOP 24V reduce consumul de energie ca urmare a reducerii pornirilor repetitive la pauze mai mici de 15 secunde a intregului ansamblu motor-pompa. 

Un alt avantaj este protejarea pompei datorita pornirilor si opririlor fara socuri.

Practic, functia TOTAL STOP 24V permite oprirea totala a echipamentului la tensiune joasa si cu intarziere de 15 secunde.

Echipare standard:

- Motor electric racit cu APA cu turatia de 1.450rpm

- cablu electric de alimentare cu lungimea de 5m

- lance de inalta presiune M22 cu reglaj joasa sau inalta presiune

- pistol presiune M22

- curatitorul este echipat standard cu functie TOTAL STOP 24V (permite oprirea echipamentului la tensiune joasa si intarziata cu 15 secunde )

- duza de inalta presiune standard 

- furtun de inalta presiune cu lungimea de 10m

- pompa de inalta presiune din cupru placata cu nichel, model MPW5Ni

- 3 pistoane construite complet cu ceramica cu dispunere liniara

- carcasa de plastic

- racorduri admisie si evacuare apa din otel inoxidabil

- recipient pentru solutie chimica de spalare cu capacitatea de 2,8 litri

- roti de transport

- tambur pentru înfășurat furtunul 

- ceas manometru - indicator presiune

- regulator presiune

Masina de spalat cu presiune cu apa rece HNR XL2515LP LAVOR este un echipament de uz industrial utilizat pe scara larga in constructii, industrie, agricultura, pentru spalat masini, biciclete, mobilier, platforme de dimensiuni mici.

Masina de spalat cu presiune cu apa rece HNR XL2515LP LAVOR este un echipament PROFESIONAL.

Productie: ITALIA