Dezumidificator aer DR120 BIEMMEDUE, capacitate dezumidificare 22 litri/zi, debit aer 250mcb/h, 230V

IN STOC!

Esti interesat? Afla cat costa!

Dezumidificator aer profesional DR120 BIEMMEDUE, capacitate de absorbtie apa din aer 22 litri/zi la o temperatura de 40 grade Celsius. 
Temperatura de functionare 3 - 40 grade Celsius, debit aer 250mcb/h, alimentare 230V. 
Dezumidificatorul DR120 BIEMMEDUE reduce considerabil durata de uscare pe santier, evitarea formarii condensului sau umezelii, accelerand procesul de uscare. 

Productie: ITALIA

Informatii suplimentare
CARACTERISTICI TEHNICE: Dezumidificator aer DR 120 BIEMMEDUE

Capacitate de dezumidificare: 22litri/zi (temperatura aerului 40 grade Celsius)
Debit de aer: 250 mcb/h
Alimentare electrica: 230V, 50Hz
Putere electrica: 550W
Interval temperatura de functionare: 3-40 grade Celsius
Agent refrigerant: R407C
Capacitate rezervor colectare apa: 5 litri
Dimensiuni LxlxH : 540x585x775mm
Greutate proprie: 39kg

Dezumidificatoare aer Mobile, gama Profesional
Dezumidificatoarelede aer seria DR marca BIEMMEDUE sunt echipamente autonome, ce functioneaza fara a necesita instalare prealabila, fiind necesara doar conectarea la o priz cu tensiunea de alimentare 230V.

Dezumidificatorul de aer seria DR este alcatuit dintr-un circuit inchis ce contine un agent de racire ecologic, avand urmatoarele elemente principale:
- Compresor - care determina circularea agentului de racire
- Condensator - in acest element, fizic similar cu un radiator auto, agentul de racire in stare gazoasa, condus de compresor se transforma in agent termic (cedează caldura) si aceasta caldura incalzeste condensatorul
- Tub capilar - in acest element agentul, devenit lichid, se dilata si isi reduce propria presiune
- Evaporator - in acest element, care, de asemenea, este format dintr-o baterie similara cu un radiator auto, agentul se transforma in gaz ce extrage caldura si astfel se raceste evaporatorul.

Agentul de racire transformat in gaz isi continua drumul sau prin compresor si ciclul începe din nou.
Aerul uscat este împins prin dezumidificator de un ventilator, traversand mai intai prin evaporator (rece) si apoi prin condensator (cald).

Ciclul de functionare este urmatorul: aerul trece pe suprafata evaporatorului, unde se raceste depozitand excesul de umezeala care se transforma in picaturi de apa care cad in recipientul colector.
Succesiv, aerul trece prin condensator, unde capata o anumita temperatura si este suflat inapoi in incapere mai uscat si mai cald, contribuind astfel, prin amestecul ce poate fi obtinut in timp, la reducerea nivelului de umiditate in incapere, pana la atingerea valorilor dorite.

Când temperatura de ambianta este sub anumite valori (15°/18° C), temperatura suprafetelor evaporatorului coboara la randul sau determinand formarea de gheata care restrictioneaza fluxul de aer, compromitand buna functionare a sistemului.
Pentru a rezolva aceasta posibila problema este prevazuta functia de degivrare automata care consta in posibilitatea de a incalzi evaporatorul cand senzorul detecteaza temperatura prea scazuta.

In acest caz, printr-o supapa de by-pass, compresorul introduce gaz direct in evaporator, fara a trece de condensator, determinand o crestere a temperaturii.
Circuitul by-pass se inchide automat atunci cand senzorul detecteaza o temperatura mai mare si ciclul de dezumidificare revine la normal.
Este important de remarcat faptul ca sistemul de dejivrare asigura intoarcerea la o stare de functionare buna a dezumidificatorului dupa cateva secunde.
De asemenea, este singurul sistem de degivrare care permite eficienta completa a dezumidificatorului chiar cu temperaturi ale fluxului de aer de dezumidificat foarte scazute (mai mici de 8/10 grade C).

Dezumidificatoarele de aer din seria DR Biemmedue sunt destinate tratarii spatiilor care trebuie uscate rapid sau care trebuie să mentina o rata constanta a umiditatii.

Constituite dintr-un circuit frigorific asociat cu un ventilator, dezumidificatoarele DR BIEMMEDUE condenseaza vaporii de apa continuti in aer, permitand evacuarea a pana la 80 de litri de apa pe zi.
Robuste, manevrabile si simplu de utilizat, dezumidificatoarele DR BIEMMEDUE sunt adaptate in special la uscarea santierelor (ghips, rigips, ipsos, pereti de separare, tavane...), pentru magazinele de stocare a cartonului, metalelor, arhivelor sau componentelor electronice, pivnitelor si subsolurilor.

Performante
Dezumidificatoarele de aer din seria DR BIEMMEDUE sunt aparate multifunctionale care permit uscarea sau purificarea aerului in spatiiler rezidentiale sau industriale.
Foarte robuste, usor de manevrat si de utilizat, acestea functioneaza după principiul condensarii.

Simplu de utilizat
Dezumidificatoarele de aer din seria DR BIEMMEDUE sunt concepute pentru a fi manipulate cu usurinta: robuste, compacte si echipate cu roti mari, acestea isi gasesc imediat locul in orice spatiu sau incapere unde umiditatea aerului trebuie controlata.
Punerea in functiune nu necesita decât o sursa de alimentare electrica 230V.
Este suficienta astfel reglarea higrostatului prevazut in serie ca si echipare standard pentru setarea umiditatii dorite.

Fiabile
Concepute pentru limitarile de spatiu pentru utilizarea pe santier, dezumidificatoarele de aer seria DR BIEMMEDUE sunt echipate cu o carcasa metalica robusta, cu roti mari, cu siguranta de supraincalzire, dezghetare automata, siguranta la anti-revarsare apa colectata in recipientul de colectare apa.

Evacuarea apei
Apa rezultata in urma condensarii vaporilor de apa poate fi recuperata in 3 moduri.
In serie: Apa rezultata poate fi colectata in rezervorul extractibil incorporat in aparat.
Rezervorul dispune de o siguranta anti-revarsare apa care blocheaza automat functionarea aparatului atunci cand este atins nivelul maxim.
In serie: Evacuare directa prin forta gravitationala cu ajutorul unui furtun (nu este inclus).
Rezervorul integrat de colectare apa nu mai este utilizat in acest caz.
Furtunul de evacuare racordat va avea o panta descendenta pe toata lungimea.
Opţional: Kit automat care permite evacuarea apei colectate pana la o inaltime de 5 metri deasupra echipamentului.
Livrat cu furtun de evacuare cu lungimea 6m si diametru 9mm, acest kit este montat in fabrica, in locul rezervorului integrat.

Productie: ITALIA